Σιάββα, Ζωή (2018) Ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων τυριού φέτας που πωλούνται επί ζυγίω σε καταστήματα τροφίμων της Φλώρινας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap9_2018.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (475kB) |
Abstract
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως σκοπό τη μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών δειγμάτων τυριού φέτα, που πωλούνται επί ζυγίω σε καταστήματα τροφίμων της Φλώρινας. Με τυχαία επιλογή αγοράστηκαν έξι (6) δείγματα τυριού φέτα και με πειραματικές αναλύσεις προσδιορίστηκαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτών. Πιο συγκεκριμένα, αρχικά μετρήθηκε η τιμή της ενεργού οξύτητας (pH), ενώ ακολούθησε ο προσδιορισμός της περιεκτικότητας των δειγμάτων σε γαλακτικό οξύ, πρωτεΐνες, λίπος, τέφρα και χλωριούχο νάτριο. Με το πέρας των αναλύσεων, συγκεντρώθηκαν τα αποτελέσματά τους και συγκρίθηκαν με τα αντίστοιχα προηγούμενων ερευνών. Η μελέτη έδειξε πως δεν υπήρχαν ιδιαίτερες διαφορές μεταξύ των αποτελεσμάτων της εργασίας μας και των υπολοίπων ερευνών, καθώς και με τις διατάξεις του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κασαπίδου Ελένη |
Uncontrolled Keywords: | Π.Ο.Π., Γάλα, Διατροφική αξία τυριού |
Subjects: | Τ > Τυροκομία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 24 Oct 2018 10:11 |
Last Modified: | 24 Oct 2018 10:11 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/9784 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |