Δείκτες αλλοίωσης ιχθύων, μικροβιολογικοί & χημικοί : microbiological & chemical spoilage indicators of fishes

Καραγιάννης, Κωνσταντίνος (2018) Δείκτες αλλοίωσης ιχθύων, μικροβιολογικοί & χημικοί : microbiological & chemical spoilage indicators of fishes. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap8_2018.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (534kB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί μια βιβλιογραφική ανασκόπηση των δεικτών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίηση της αλλοίωσης που μπορεί να παρουσιάσουν οι ιχθύες. Για τον λόγο αυτό, αρχικά γίνεται μια παρουσίαση των χαρακτηριστικών των τροφίμων γενικότερα και της σημασία που έχει ο ποιοτικός τους έλεγχος. Ακολούθως, παρουσιάζονται τα κριτήρια που έχουν θεσπιστεί για την ένδειξη του βαθμού φρεσκότητας των αλιευμάτων. Παράλληλα, παρουσιάζεται η εφαρμογή του ποιοτικού ελέγχου των αλιευμάτων, όπως αυτός προκύπτει από την εφαρμογή του συστήματος HAACP. Η παρούσα πτυχιακή εστιάζει κυρίως στους μικροβιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται στον έλεγχο αλλοίωσης των αλιευμάτων, όπως είναι η Shewanella putrefaciens και η Pseudomonas aeruginosa αλλά και στην χρήση της τριμεθυλαμίνης και των βιοαμινών, επίσης ως δείκτες αλλοίωσης.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Δείκτες Αλλοίωσης, Ιχθύες, Shewanella putrefaciens, Pseudomonas aeruginosa,Τριμεθυλαμίνη, Βιοαμίνες
Subjects: Ψ > Ψάρια
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 24 Oct 2018 09:49
Last Modified: 24 Oct 2018 09:49
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/9783

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top