Τεχνολογία υλικών στην βελτιστοποίηση των φυσικοχημικών ιδιοτήτων σε προϊόντα πετρελαίου στο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου υγρών καυσίμων ISO 9001:2008

Ανδρεοπούλου, Παναγιώτα Α. and Βούτσα, Αικατερίνη Α. and Ευστρατίου, Μαρία-Βιολέτα Η. and Θωμά, Γεωργία Δ. (2015) Τεχνολογία υλικών στην βελτιστοποίηση των φυσικοχημικών ιδιοτήτων σε προϊόντα πετρελαίου στο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου υγρών καυσίμων ISO 9001:2008. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
A9_2015.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η πτυχιακή αυτή έχει αντικείμενο τη βελτιστοποίηση των φυσικοχημικών ιδιοτήτων, ιδιαίτερα του ποσοστού υγρασίας , των προϊόντων απόσταξης πετρελαίου και μιγμάτων τους με εναλλακτικό καύσιμο BIODIESEL , με χρήση μαύρης Πεύκη και ζεόλιθου. Στο πειραματικό μέρος πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις πριν και μετά την χρήση των υλικών με καθορισμένες ποσότητες μάζας, χρόνου παραμονής τους στο καύσιμο και όγκου καυσίμων. Η πειραματική διαδικασία ολοκληρώθηκε στο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου υγρών καυσίμων του Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας ISO 9001:2008. Η ύπαρξη της υγρασίας δημιουργεί προβλήματα στις μηχανές εσωτερικής καύσης και κατά συνέπεια στο περιβάλλον. Επίσης μπορεί να προκαλέσει διάβρωση τμημάτων του κινητήρα, δημιουργία πάγου σε χαμηλές θερμοκρασίες και άλλες σοβαρές επιπτώσεις σε διάφορους τομείς, οι οποίες μπορούν να αποφθεχθούν με τη μείωση της υγρασίας. Οι φυσικοχημικές ιδιότητες των υπό μελέτη καυσίμων βελτιώθηκαν λόγο της απομάκρυνσης της υγρασίας, ιδιαίτερα σημαντική είναι η αύξηση της θερμαντικής ικανοτάτας τους. Στα πειράματα που διεξήχθησαν χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές προσδιορισμού της υγρασίας σε δείγματα καυσίμων Diesel, μιγμάτων diesel-Biodiesel και jp-8 με χρήση υδρόφιλων πολυμερών μαύρη Πεύκη και ζεόλιθου. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα συμβατικά καύσιμα και το biodiesel που χρησιμοποιούνται στα πειράματα καθώς και οι ιδιότητες και η σύσταση τους. Στο δεύτερο κεφάλαιο της πτυχιακής εργασίας αναλύονται οι μέθοδοι προσδιορισμού της υγρασίας με τη μέθοδο Karl fisher αλλά και η συσκευή που πραγματοποιήθηκαν τα πειράματα. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα υλικά μαύρη Πεύκη και ζεόλιθος που χρησιμοποιήθηκαν για την απομάκρυνση της υγρασίας, και αναλύονται η δομή, οι ιδιότητες, η προέλευση και οι χρήσεις τους. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζεται ο πειραματικός εξοπλισμός του εργαστηρίου και η λειτουργία του. Στο πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο της πτυχιακής μας εργασίας παρουσιάζονται τα μια σειρά πειραμάτων τα οποία διεξήχθηκαν στο εργαστήριο καθώς και τα αποτελέσματα τους , καθώς και τα τελικά τα συμπεράσματα από τα αποτελέσματα των πειραμάτων..

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσανακτσίδης Κώστας
Uncontrolled Keywords: Έλεγχος υγρών καυσίμων με ISO 9001:2008
Subjects: Κ > Καύσιμα
Π > Πετρέλαιο
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Μηχανικών Αντιρρύπανσης ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 07 Sep 2018 11:31
Last Modified: 07 Sep 2018 11:31
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/9660

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top