Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος βρώσιμων ελιών

Τσάκαλος, Ειρηναίος (2009) Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος βρώσιμων ελιών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap21_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η επεξεργασία της επιτραπέζιας ελιάς πρέπει να γίνεται με τρόπο που να μην υποβαθμίζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Αυτά προσδιορίζουν τον βαθμό αποδοχής της από το καταναλωτικό κοινό και έτσι πρέπει να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Ο ποιοτικός έλεγχος της επιτραπέζιας ελιάς γίνεται κατά την διάρκεια της επεξεργασίας της από ειδικούς επιστήμονες στο εργαστήριο. Με τις αναλύσεις που πραγματοποιούνται γίνεται πιστοποίηση της ομαλής πορείας ζύμωσης της επεξεργασμένης ελιάς και της καταλληλότητας της. Οι ασθένειες και οι εχθροί της ελιάς μπορούν να την βλάψουν ανεπανόρθωτα γι’ αυτό η πρόληψη και η αντιμετώπιση τους είναι τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Επιτραπέζια ελιά, Ελαιοκαλλιέργεια, Εδαφολογία, Βιολογική αξία ελιάς
Subjects: Ε > Ελιά - Ελλάδα
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Τ > Τρόφιμα - Τεχνολογία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 20 Mar 2015 09:30
Last Modified: 01 Apr 2015 12:00
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/961

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top