Σερετίδης, Γεώργιος (2009) Παραγωγή και τυποποίηση οίνου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap63_2009.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (603kB) |
Abstract
Το κρασί (οίνος) είναι ένα αλκοολούχο ποτό, προϊόν της ζύμωσης των σταφυλιών ή του χυμού των σταφυλιών (μούστος). Ποτά παρεμφερή του κρασιού παράγονται επίσης από άλλα φρούτα ή άνθη ή σπόρους, αλλά η λέξη κρασί από μόνη της σημαίνει πάντα κρασί από σταφύλια. Το κρασί είναι το εθνικό ποτό της χώρας μας αφού παρασκευαζόταν και καταναλωνόταν από τους αρχαίους Έλληνες ακόμα, κάνοντας έτσι γιορτές και τελετές στο όνομα του θεού Διόνυσου, θεού του κρασιού. Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η τυποποίηση και συσκευασία του οίνου. Δηλαδή, η εργασία αυτή αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζεται το κρασί από το σταφύλι, στο πως γίνεται η ταξινόμηση του οίνου σε κατηγορίες με βάση τα εμπορικά πρότυπα ποιότητας, στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο, στις διαδικασίες που περιλαμβάνει η τυποποίηση του οίνου, στα μέσα που χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία του, καθώς και στη σήμανση αυτής.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Γούλα Αθανασία |
Uncontrolled Keywords: | Τύποι οίνου, Εμφιάλωση οίνου, Συσκευασία οίνου, Αλκοολούχο ποτό |
Subjects: | Ο > Οίνος και οινοποιία Τ > Τυποποίηση |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 20 Mar 2015 07:34 |
Last Modified: | 11 Nov 2015 18:45 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/943 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |