Νικολαϊδου, Άννα (2017) Ποιοτικά χαρακτηριστικά μελιού από μελισσοπαραγωγούς. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap19_2017.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (19MB) |
Abstract
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετήθηκαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων από παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Στο πρώτο μέρος της εργασίας αναλύονται τα χαρακτηριστικά των μελιών που παράγονται στην Ελλάδα αλλά και η ισχύουσα Ελληνική νομοθεσία για την παραγωγή και την εμπορία μελιού. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας παρουσιάζεται το εργαστηριακό κομμάτι της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο Ερευνητικό Εργαστήριο του τμήματος Τεχνολογίας Γεωπονίας (κατεύθυνση Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων). Το δεύτερο μέρος αποτελείται από δύο κεφάλαια εκ των οποίον το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στα υλικά και τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν και στο δεύτερο στα αποτελέσματα αυτών. Εξετάστηκαν έξι δείγματα μελιού που προήλθαν από μελισσοπαραγωγούς που εδρεύουν στις Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών και Κοζάνης. Τα δείγματα ήταν μονοποικιλιακά ανθικής προέλευσης ή μείγματα μελιών διαφορετικής ανθικής προέλευσης ή μείγματα μελιού ανθέων και μελιτωμάτων. Τα δείγματα εξετάστηκαν ως την περιεκτικότητα τους σε υγρασία, την οξύτητα και το χρώμα τους.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κασαπίδου Ελένη |
Uncontrolled Keywords: | Σάκχαρα, Φυσικοχημικές ιδιότητες του μελιού, Συσκευασία μελιού, Οξύτητα μελιού |
Subjects: | Μ > Μελισσοκομία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 30 Nov 2017 11:02 |
Last Modified: | 30 Nov 2017 11:02 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/9152 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |