Παραγωγή και εμπορία ακτινιδίων

Κάργα, Όλγα (2009) Παραγωγή και εμπορία ακτινιδίων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap70_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Το επιστημονικά όνομα του ακτινιδίου είναι η Actinidia chinensis Planchon και περιλαμβάνει 36 είδη. Μερικά από αυτά είναι τα Actinidia arguta Sieb u. Zucc, και Actinidia colomicta, με καρπούς βρώσιμους και τα αυτοφυή A. arisanensis Hayata, A. eriantha Benth, A. ratifolia Merr. και A. polygama. Το ακτινίδιο προσαρμόζεται σε θερμά και υγρά κλίματα. Οι ιδανικότερες περιοχές για την ανάπτυξη του είναι οι μεσημβρινής έκθεσης καλά ηλιαζόμενες και αρδευόμενες πλαγιές. Τα Ακτινίδια είναι φρούτα με κυλινδρικό σχήμα και μήκος 7,5 - 10 εκατοστά, σκεπασμένα με ανοιχτόχρωμη καφετιά φλούδα. Τα μικρά μαύρα σποράκια του καρπού σχηματίζουν στεφάνι γύρω από την καρδιά του φρούτου. Η γεύση τους είναι λεπτή, δροσιστική και όξινη. Τα Ακτινίδια παλιότερα ήταν γνωστά και ως κινέζικα λαγοκέρασα λόγω του ότι προέρχονται από την κοιλάδα του Γιανγκτσέ. Τώρα καλλιεργούνται στη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τη Νότια Αμερική ή ακόμη και στην Ιταλία και τη Γαλλία. Ένα ακτινίδιο περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C από τις ημερήσιες ανάγκες ενός ενηλίκου, καθώς και βιταμίνη E. Έχουν μάλιστα μόνο 50 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Ακτινίδιο, Καλλιέργεια, Ψυκτικός θάλαμος, Βοτανικά χαρακτηριστικά, Ποικιλίες ακτινιδίου, HACCP
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 18 Mar 2015 12:03
Last Modified: 19 Mar 2015 09:00
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/864

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top