Ελληνική βιολογική αιγοπροβατοτροφία: βιωσιμότητα, ποιότητα παραγώμενων προϊόντων και προοπτικές

Βουγιούκα, Αντιόπη (2017) Ελληνική βιολογική αιγοπροβατοτροφία: βιωσιμότητα, ποιότητα παραγώμενων προϊόντων και προοπτικές. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
zp1_2017.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (231kB)

Abstract

Στην παρούσα πτυχιακή περιγράφεται η ιστορική πορεία της βιολογικής αιγοπροβατοτροφίας, η ανάπτυξή της και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Επιπλέον αναλύεται το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο πλαισιώνει τη βιολογική κτηνοτροφία και συγκεκριμένα τη βιολογική αιγοπροβατοτροφία. Αξιολογεί την οικονομική της βιωσιμότητα λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις επιδοτήσεις που προσφέρει το κράτος σε αυτού του είδους τις εκμεταλλεύσεις. Ακόμη, γίνεται αναφορά και ανάλυση της διαχείρισης μιας μονάδας βιολογικής εκτροφής αιγοπροβάτων και εξετάζονται τα βιολογικά προϊόντα που παράγει, από το στάδιο της πρώτης ύλης μέχρι και τη διάθεσή τους στο «καλάθι» του καταναλωτή. Τέλος αξιολογούνται οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του κλάδου στη χώρα μας, συναρτήσει της ποιότητας και της βιωσιμότητας των παραγόμενων βιολογικών προϊόντων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γιάντσης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Βιολογικά προϊόντα αιγοπροβατοτροφίας, Διατροφή των ζώων, Σταβλικές εγκαταστάσεις
Subjects: Α > Αιγοπροβατοτροφία – Ελλάδα
Β > Βιολογική κτηνοτροφία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 21 Mar 2017 08:44
Last Modified: 21 Mar 2017 08:44
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/8624

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top