Παραγωγή οίνου και διαδικασία παλαίωσης για την ποικιλία «Ξινόμαυρο»

Μητσαράκη, Ραφαέλα Μαρία (2017) Παραγωγή οίνου και διαδικασία παλαίωσης για την ποικιλία «Ξινόμαυρο». BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap5_2017.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (647kB)

Abstract

Η παρούσα βιβλιογραφική εργασία αποτελεί μια προσπάθεια παρουσίασης δεδομένων που αφορούν την ποικιλία του Ξινόμαυρου. Ποιο συγκεκριμένα γίνεται αρχικά μια παρουσίαση της εν λόγω ποικιλίας και των βασικότερων χαρακτηριστικών της, ενώ ακολουθεί η παρουσίαση των περιοχών με τους μεγαλύτερους αμπελώνες Ξινόμαυρου στην Ελλάδα. Επιπλέον γίνεται αναφορά στην μέθοδο οινοποίησης, στα βήματα που ακολουθούνται για να φτάσουμε από το σταφύλι έως το κρασί, γίνεται ειδική αναφορά στην ερυθρή οινοποίηση καθώς και σε ορισμένες άλλες ειδικές μορφές όπως είναι ο γλυκός και ο σαμπανιζέ οίνος. Ακολούθως, παρουσιάζονται οι βασικότερες μέθοδοι ελέγχου που χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια της οινοποίησης και οι οποίες εξασφαλίζουν την παραγωγή ποιοτικού οίνου. Τέλος, η εργασία ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των μεθόδων παλαίωσης που εφαρμόζονται, των χαρακτηριστικών τους και των κινδύνων που παραμονεύουν

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσακίρης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Αμπελώνας Νάουσας, Αμπελώνας Αμυνταίου, Κρυοεκχύλιση, Μικροοξυγόνωση, Θερμοοινοποίηση
Subjects: Ο > Οινοποιία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 14 Mar 2017 09:10
Last Modified: 14 Mar 2017 09:10
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/8598

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top