Παραγωγή οίνου και βασικές οινολογικές αναλύσεις

Φωτιάδου, Ευγενία (2017) Παραγωγή οίνου και βασικές οινολογικές αναλύσεις. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap4_2017.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (434kB)

Abstract

Ο σκοπός της παρούσας ερευνητικής πτυχιακής εργασίας είναι να γίνει έλεγχος στην παραγωγή οίνου και να παρουσιαστούν οι βασικές οινολογικές αναλύσεις. Ελέγχθηκαν μέσω πειραμάτων τα ανάγοντα σάκχαρα, η ολική οξύτητα, η πτητική οξύτητα και ο προσδιορισμός του ελευθέρου και ολικού ανυδρίτη. Αρχικά, αναφέρεται στην ιστορία καθώς και στα στάδια δημιουργίας του οίνου. Μετέπειτα, δίνεται έμφαση στην παρασκευή των διαφόρων ειδών κρασιού και στην κατάλληλη προετοιμασία του εδάφους. Εν συνεχεία, γίνεται λόγος για τη σύσταση του οίνου και τα αρωματικά χαρακτηριστικά της ρόγας. Επιπλέον, πραγματοποιείται ο διαχωρισμός της οινοποίησης σε τρεις κλάδους: στον ερυθρό, στον ερυθρωπό και στους αφρώδεις. Τέλος, διαδραματίζονται έλεγχοι στα χαρακτηριστικά του χρώματος των οίνων και στον αλκοολομετρικό τίτλο.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσακίρης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Ζύμωση, Λευκή οινοποίηση, Ερυθρή οινοποίηση, Ερυθρωπή οινοποίηση
Subjects: Ο > Οινοποιία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 14 Mar 2017 08:50
Last Modified: 14 Mar 2017 08:50
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/8597

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top