Μαυρίδης, Παναγιώτης (2011) Περιεκτικότητα του γάλακτος σε πρωτεΐνες, λίπος και διαπίστωση νοθείας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
zp7_2011.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (4MB) |
Abstract
Οι κυριότερες πρωτεΐνες του γάλακτος οι οποίες είναι: καζεΐνες, β-γαλακτοσφαιρίνη και α-γαλακταλβουμίνη οι οποίες αποτελούν ποσοστό μεγαλύτερο από 90% του συνόλου και συνθέτονται στον μαστό. Ο τόπος σύνθεσης των πρωτεϊνών είναι τα ριβοσωμάτια του ενδοπλασματικού δικτυωτού. Με την βοήθεια των αμινοξέων, σ’αυτό το σημείο, που παρουσιάζονται με την κυκλοφορία συνθέτονται νηματοειδή πολυπεπτίδια τα οποία μεταφέρονται στην συσκευή Golgi. Στη συνέχεια εκεί γίνεται η συνένωση τους σε πρωτεϊνικά μόρια τα οποία συμπυκνώνονται σε κοκκία. Τα πρωτεϊνικά αυτά κοκκία αποτελούνται από περισσότερα πρωτεϊνικά μόρια και εξαιτίας τις καζεΐνης χαρακτηρίζονται ως μικκύλια.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Μαραντίδης Απόστολος |
Uncontrolled Keywords: | Πρωτεΐνες γάλακτος, Λίπος γάλακτος, Μέθοδοι νοθείας γάλακτος |
Subjects: | Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 18 Mar 2015 09:37 |
Last Modified: | 18 Mar 2015 09:37 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/854 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |