Ποιοτικός έλεγχος παστεριωμένου γάλακτος

Καλαμαρά, Κονδυλένια (2009) Ποιοτικός έλεγχος παστεριωμένου γάλακτος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap64_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (542kB)

Abstract

Αυτή η εργασία ασχολείται με τον ποιοτικό έλεγχο του παστεριωμένου γάλακτος. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μία ιστορική αναδρομή του γάλακτος και την εξέλιξη της γαλακτοκομίας. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται ο ορισμός του γάλακτος και τα γενικά στοιχεία του. Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται λεπτομερώς στην παστερίωση του γάλακτος, ποιος είναι ο σκοπός της, ποιες μέθοδοι παστεριώσεως χρησιμοποιούνται στο γάλα, ποια είναι η λειτουργία του συγκροτήματος HTST και σε ποια τμήματα χωρίζεται το συγκρότημα της HTST. Στη συνέχεια αναλύονται οι πρόσθετες επεξεργασίες που γίνονται στο παστεριωμένο γάλα, η αποκορύφωση, η ομογενοποίηση και η τυποποίηση του γάλακτος. Επισημαίνεται πως επιδρά η παστερίωση στο γάλα και ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος. Το τέταρτο κεφάλαιο αφορά στον ποιοτικό έλεγχο του παστεριωμένου γάλακτος δηλαδή στην μέτρηση των οργανοληπτικών, χημικών και μικροβιολογικών ελέγχων.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Ποιοτικός έλεγχος γάλακτος, Επεξεργασία γάλακτος
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 17 Mar 2015 20:52
Last Modified: 01 Apr 2015 09:44
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/847

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top