Λούβρος, Δημήτριος (2016) Μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών και της οξειδωτικής σταθερότητας δειγμάτων ελαιολάδου παραγόμενου στην περιοχή της Κέρκυρας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap12_2016.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (3MB) |
Abstract
Στόχος της παρούσας πτυχιακής διατριβής είναι να ελεγχθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων ελαιόλαδου από την περιοχή της Κέρκυρας, μέσω της μέτρησης της οξύτητας, των υπεροξειδίων αλλά και των συντελεστών απορρόφησης των ελαίων. Και επιπλέον, να διαγνωστεί ο ακριβής προσδιορισμός του χρόνου επαγωγής ή εισαγωγής, δηλαδή το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να προκληθούν οι πρώτες αλλαγές στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των ελαίων. Για την επίτευξη του στόχου της εργασίας εξετάστηκαν οκτώ δείγματα, από την περιοχή της Κέρκυρας. Προκειμένου να μελετηθεί η οξειδωτική σταθερότητα των δειγμάτων, κάθε δείγμα ελαίου, υποβλήθηκε σε 4 διαφορετικές θερμοκρασίες (80οC, 100οC, 120οC και 160οC) στην συσκευή Rancimat ώστε να διαπιστωθεί ο χρόνος ζωής σε διαφορετικές συνθήκες αποθήκευσης.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Παπαδάκη Χαρίκλεια |
Uncontrolled Keywords: | Καλλιέργεια της ελιάς, Μέθοδος Rancimat, Αλλοιώσεις ελαιολάδου, Κέρκυρα |
Subjects: | Ε > Ελαιόλαδο Π > Ποιοτικός έλεγχος |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 10 Nov 2016 09:53 |
Last Modified: | 10 Nov 2016 09:53 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/8404 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |