Ιωαννίδου, Παυλίνα (2009) Παραγωγική διαδικασία και υγιεινή του γάλακτος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
zp13_2009.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (2MB) |
Abstract
Για την παραγωγή του γάλακτος απαιτείται η πρώτη ύλη να παράγεται κάτω από καλές και υγιεινές συνθήκες έτσι ώστε το παραγόμενο προϊόν να δέχεται όσο το δυνατόν λιγότερες επιμολύνσεις και να ελαχιστοποιείται ο αριθμός του μικροβιακού φορτίου .Οι συνθήκες συντήρησης και μεταφοράς στο χώρο της εκτροφής θα πρέπει να είναι εξίσου ορθές αφού είναι γνωστό ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες διατηρούν το γάλα σχεδόν στην αρχική του κατάσταση. Κατά την παραλαβή από τον χώρο του εργοστασίου ακολουθούν χημικές και μικροβιολογικές εξετάσεις για την διαπίστωση της καλής ποιότητας του. Το γάλα το οποίο δεν τηρεί τις προδιαγραφές όπως π.χ. γάλα με μεγάλο αριθμό τοξίνης , γάλα με αντιβίωση , γάλα με ανεβασμένη οξύτητα ,είτε αραιώνεται με γάλα καλής ποιότητας είτε απομακρύνεται.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Μαραντίδης Απόστολος |
Uncontrolled Keywords: | Συστατικά γάλακτος, Συλλογή και μεταφορά γάλακτος, Υγιεινή γάλακτος |
Subjects: | Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία Γ > Γαλακτοπαραγωγή |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 17 Mar 2015 13:21 |
Last Modified: | 17 Mar 2015 13:21 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/836 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |