Γκανέτσος, Αθανάσιος Δ. (2016) Η ζυθοποιία της Ελλάδας σε σύγκριση με την ζυθοποιία της Αταλάντης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
D9_2016.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (1MB) |
Abstract
Αναλύεται η ζήτηση της μπύρας στην εγχώρια κατανάλωση, οι παράγοντες που την επηρεάζουν και αναφέρονται οι κυριότερες χώρες προέλευσης και προορισμού μπύρας. Επίσης, προσδιορίζονται οι ανταγωνιστικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας το μεντέλο των 5 δυνάμεων του Porter, το εξωτερικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας την pestel analysis, πραγματοποιείται η S.W.O.T analysis και αναλύονται οι εισαγωγές και οι κύριες εταιρείες παραγωγής ζύθου στην Ελλάδα έχοντας ως πρότυπο τις 5 μεγαλύτερες ζυθοποιίες και αναφέροντας τις μικροζυθοποιίες. Τέλος, γίνεται σύγκριση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας με την Εζα Πρότυπος Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης έχοντας ως εργαλείο σύγκρισης τους δύο αριθμοδείκτες αποδοτικότητας, ο ένας για το σύνολο των κεφαλαίων και ο άλλος για το σύνολο του ενεργητικού (ROE και ROA).
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Αντωνιάδης Ιωάννης |
Uncontrolled Keywords: | Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Μελέτη περίπτωσης), Εζα Πρότυπος Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (Μελέτη περίπτωσης), Αριθμοδείκτες αποδοτικότητας |
Subjects: | Χ > Χρηματοοικονομική ανάλυση Ε > Εταιρείες |
Divisions: | Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 12 Sep 2016 10:30 |
Last Modified: | 12 Sep 2016 10:30 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/8315 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |