Παραγωγή χυμού ροδάκινου

Εμμανουηλίδου, Μαρία (2009) Παραγωγή χυμού ροδάκινου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap96_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (839kB)

Abstract

Το θέμα αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι η Παραγωγή Χυμού Ροδάκινου. Σκοπός της είναι να δείξει τα στάδια και τη διαδικασία με τα οποία το ροδάκινο κατεργάζεται, για να καταλήξει, στη συνέχεια, σαν χυμός στα ποτήρια μας. Ο χυμός ροδάκινο είναι ένα φυσικό, εύγευστο, δροσιστικό και ευχάριστο προϊόν που παράγεται με τη σύνθλιψη ώριμων καρπών. Για την παραγωγή του, χρησιμοποιούνται εκπύρηνα ή συμπύρηνα ροδάκινα, που έχουν υποστεί μεταποίηση και κατεργασία. Τα συστατικά του χυμού ροδάκινου, εκτός από την υπέροχη γεύση που του δίνουν, είναι πλούσια σε βιταμίνες, ένζυμα και ιχνοστοιχεία, που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού. Τα στάδια παραγωγής του χυμού είναι τα εξής: επιλογή της πρώτης ύλης, πλύσιμο και εκπυρήνωση, διαλογή και αποφλοίωση, εκχύμωση και, τέλος, προσθήκη ζάχαρης. Στη συνέχεια, η συντήρηση του χυμού ροδάκινου γίνεται με διάφορες μεθόδους (παστερίωση, συμπύκνωση, κατάψυξη και προσθήκη χημικών ουσιών), που του επιτρέπουν να μην χάσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, τα οποία τον κάνουν ελκυστικό για το καταναλωτικό κοινό. Τα υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιούνται για την τυποποίηση του χυμού είναι μεταλλικοί περιέκτες, πλαστικά δοχεία και χάρτινες συσκευασίες από πολύφυλλες μεμβράνες.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γούλα Αθανασία
Uncontrolled Keywords: Χυμοποίηση ροδάκινου, Συσκευασία χυμού ροδάκινου
Subjects: Χ > Χυμοί φρούτων
Ρ > Ροδακινιά
Τ > Τυποποίηση
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 17 Mar 2015 10:18
Last Modified: 09 Nov 2015 15:47
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/826

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top