Γιαπουτζη, Ελένη (2016) Παραγωγή Ξινόμαυρου οίνου ποιοτικός έλεγχος και προσδιορισμός θειωδών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap2_2016.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (384kB) |
Abstract
Η παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολείται με την παραγωγή του ξινόμαυρου οίνου στη Μακεδονία και τον ποιοτικό του έλεγχο. Επίσης μελετά τη συγκέντρωση θειωδών (ελεύθερου και ολικού θειώδη ανυδρίτη) σε αυτόν. Οι μετρήσεις έγιναν σε δείγματα από δεξαμενές ωρίμανσης του οινοποιείου. Στα δείγματα προστέθηκε άμυλο και H2SO4 για την μέτρηση του ελεύθερου θειώδη ανυδρίτη ενώ για τη μέτρηση του ολικού θειώδη ανυδρίτη προστίθεται και διάλυμα NaOH. Κατόπιν γίνεται ογκομέτρηση με I2 και σημειώνεται η ένδειξη στην προχοΐδα αφού αλλάξει το χρώμα. Διαπιστώθηκε η συγκέντρωση θειωδών στα δείγματά μας. Με τη βοήθεια του προγράμματος Microsoft Excel 2010” απεικονίζονται τα αποτελέσματα των μετρήσεων σε ραβδογράμματα και πίνακες.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Τσακίρης Ιωάννης |
Uncontrolled Keywords: | Οθνοποίηση, Ξινόμαυρο, Μούστος, Θειώδης ανυδρίτης |
Subjects: | Ο > Οινοποιία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 24 May 2016 08:27 |
Last Modified: | 24 May 2016 08:27 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/8131 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |