Μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών δειγμάτων μελιού

Καραμάνος, Πασχάλης (2015) Μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών δειγμάτων μελιού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap22_2015.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (788kB)

Abstract

Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετήθηκαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μελιών ανθέων που πωλούνται σε καταστήματα τροφίμων στην πόλη της Φλώρινας. Παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά των διαφόρων τύπων μελιού που παράγονται στην Ελλάδα καθώς και η ισχύουσα Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την παραγωγή και εμπορία μελιού. Επίσης παρουσιάζεται η έρευνα που εκπονήθηκε στο Ερευνητικό Εργαστήριο του τμήματος Τεχνολογίας Γεωπονίας (κατεύθυνση Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων). Έξι δείγματα ανθόμελου εξετάστηκαν για την περιεκτικότητα σε υγρασία και τέφρα, το χρώμα, το pH, τη συνολική οξύτητα (ελεύθερη οξύτητα και οξύτητα λακτόνης) και την ηλεκτρική αγωγιμότητά τους. Τα αποτελέσματα αξιολογήθηκαν α)σε σχέση με εκείνα που αναφέρονται στην επιστημονική βιβλιογραφία και β)σε σχέση με τη συμμόρφωση τους ως προς την ισχύουσα νομοθεσία.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κασαπίδου Ελένη
Uncontrolled Keywords: Μέλι, Χημική σύνθεση, Ποιότητα, Νομοθεσία
Subjects: Μ > Μέλι - Ελλάδα
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 31 Mar 2016 08:26
Last Modified: 31 Mar 2016 08:26
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/8002

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top