Σταυριανού, Μαρία (2015) Ποιοτικός έλεγχος δειγμάτων ελαιολάδου από τη Σίφνο. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap17_2015.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (2MB) |
Abstract
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία που εκπονήθηκε στο ερευνητικό εργαστήριο, του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας στο παράρτημα της Φλώρινας – τμήμα Ε.Π.Ε.Α.Π, αναλύθηκαν δείγματα ελαιόλαδου από περιοχές της νήσου Σίφνου με σκοπό μια γενικευμένη προσέγγιση της ποιότητας των ελαιολάδων του νησιού. Προκειμένου δε να ελεγχθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των λαδιών που είναι χαρακτηριστικά του χειρισμού των ελαιόκαρπων και της αποθήκευσης του ελαιόλαδου μετρήθηκαν σε όλα τα δείγματα η οξύτητα, τα υπεροξείδια, οι σταθερές Κ. Ενώ ενδεικτικά ελέγχθηκε και η αντοχή στην οξείδωση κάποιων από τα δείγματα με την μέθοδο rancimat.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Παπαδάκη Χαρίκλεια |
Uncontrolled Keywords: | Ελαιόκαρπος, Σίφνος, |
Subjects: | Ε > Ελαιόλαδο Π > Ποιοτικός έλεγχος |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 30 Mar 2016 09:08 |
Last Modified: | 30 Mar 2016 09:08 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/7992 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |