Η χρήση των στέμφυλων οινοποιίας στη διατροφή κρεοπαραγωγών ορνιθίων : οργανοληπτικά χαρακτηριστικά παραγόμενου κρέατος

Μιχαλάκας, Αντώνιος (2015) Η χρήση των στέμφυλων οινοποιίας στη διατροφή κρεοπαραγωγών ορνιθίων : οργανοληπτικά χαρακτηριστικά παραγόμενου κρέατος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap5_2015.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (18MB)

Abstract

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η χρησιμοποίηση των υποπροϊόντων των γεωργικών βιομηχανιών, ως εναλλακτικών πηγών θρεπτικών ουσιών στη διατροφή των αγροτικών ζώων αποτελεί μια ενθαρρυντική προοπτική και αντικείμενο πολυάριθμων ερευνητικών μελετών. Η διερεύνηση δυνατότητας χρησιμοποίησης των στέμφυλων οινοποιίας στη διατροφή των αγροτικών ζώων επιβάλλεται λόγω του ότι παράγονται μεγάλες ποσότητες και αποτελούν σημαντικό ρυπογόνο παράγοντα. Σκοπός της έρευνας αυτής ήταν η μελέτη των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών (χρώμα, οσμή, γεύση, τρυφερότητα, εύχυμο, ινώδες, περιεκτικότητα σε λίπος, επίγευση και συνολική αποδεκτικότητα) κρέατος ορνιθίων στη διατροφή των οποίων είχαν προστεθεί αποξηραμένα στέμφυλα οινοποιίας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η προσθήκη στεμφύλων οινοποιίας σε συγκεντρώσεις 2,5 - 10 g/Kg τροφής στο σιτηρέσιο κρεοπαραγωγών ορνιθίων δεν επηρέασε αρνητικά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του παραγόμενου κρέατος. Ειδικότερα, η προσθήκη στεμφύλων οινοποιίας σε συγκεντρώσεις 5 -10 g/Kg τροφής μπορεί να επηρεάσει θετικά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του κρέατος.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κασαπίδου Ελένη
Uncontrolled Keywords: Κρεαπαραγωγά ορνίθια, Συμβατική εκτροφή, Στέμφυλα οινοποιίας, Οργανοληπτική εξέταση, Κρέας
Subjects: Κ > Κρέας
Π > Πτηνά - Διατροφή
Π > Πτηνοτροφία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 23 Nov 2015 11:07
Last Modified: 27 Nov 2015 08:41
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/7777

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top