Παρασκευή βιομηχανικού παγωτού

Χορμπά, Χαρίκλεια (2004) Παρασκευή βιομηχανικού παγωτού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap7_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (342kB)

Abstract

Το θέμα αφορά τον τρόπο παρασκευής του βιομηχανικού παγωτού. Στις επόμενες παραγράφους περιγράφεται αναλυτικά η παρασκευή του παγωτού, ξεκινώντας από τις διαδικασίες που πραγματοποιούνται μόλις γίνει παραλαβή των πρώτων υλών από την βιομηχανία μέχρι να είναι έτοιμο το προϊόν για κατανάλωση. Οι βιομηχανίες παγωτού, όπως και όλες οι βιομηχανίες τροφίμων πρέπει να πληρούν ορισμένα standards που θέτονται από τον «Ελληνικό Κώδικα Τροφίμων και Ποτών» και όχι μόνο. Πρέπει να διεξάγονται έλεγχοι σε όλα τα στάδια παραγωγής, να τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής και ο μηχανολογικός εξοπλισμός να καθαρίζεται και να απολυμαίνεται μετά από κάθε παραγωγική διαδικασία. Μόνο όταν μια βιομηχανία παράγει προϊόντα άριστης ποιότητας μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού και αυτομάτως αρχίζει να μεγαλώνει το μερίδιο της που έχει ήδη στην αγορά.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καλογήρου Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Ποιοτικός έλεγχος παγωτού, Συντήρηση παγωτού, Ελληνικός Κώδικας Τροφίμων και Ποτών
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 16 Mar 2015 09:06
Last Modified: 01 Apr 2015 10:07
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/775

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top