Καϊχτσής, Γεώργιος (2010) Προσθετικές ουσίες ζωοτροφών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
zp18_2010.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (364kB) |
Abstract
Ως προσθετικές ουσίες, ή απλώς «προσθετικά» ή «πρόσθετα» χαρακτηρίζεται ένας πολύ μεγάλος αριθμός ουσιών που άλλες απ’ αυτές είναι καθαρά φυσικής κι άλλες καθαρά χημικής προελεύσεως. Οι ουσίες αυτές προστίθενται στα τρόφιμα, σε πολύ μικρές ποσότητες με σκοπό να βοηθήσουν στη βελτίωση της παραγωγής, επεξεργασί-ας, συντηρήσεως και εμφανίσεως τους. Οι προσθετικές ουσίες, σε ορισμένες περι-πτώσεις παρεμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό και την ανάπτυξη των βακτηρίων. Θεω-ρητικά τουλάχιστον πιστεύεται ότι είναι ακίνδυνες για τον καταναλωτή. Ως προσθετικές ουσίες δεν είναι δυνατό να θεωρηθούν οι αρτυματικές ύλες (αλάτι), τα καρυκεύματα, οι καθαρές βακτηριακές καλλιέργειες, τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων, εντομοκτόνων, απορρυπαντικών, οργανικών διαλυτών και γενικά τα υπολείμματα που προέρχονται από τη βιομηχανική επεξεργασία είτε των ιδίων των τροφίμων είτε των μέσων συσκευασίας τους.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Μαραντίδης Απόστολος |
Uncontrolled Keywords: | Πρόσθετα ζωοτροφών, Προβιοτικά |
Subjects: | Ζ > Ζωοτροφές |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 15 Mar 2015 13:46 |
Last Modified: | 15 Mar 2015 13:46 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/752 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |