Οι διαδικασίες πιστοποίησης και ελέγχου ποιότητας στις επιχειρήσεις παραγωγής οπωροκηπευτικών που προορίζονται για τις διεθνείς αγορές με βάση το πρότυπο EN ISO 9001:2000

Δρίτσα, Ελένη Ι. (2009) Οι διαδικασίες πιστοποίησης και ελέγχου ποιότητας στις επιχειρήσεις παραγωγής οπωροκηπευτικών που προορίζονται για τις διεθνείς αγορές με βάση το πρότυπο EN ISO 9001:2000. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
IT100_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στις σύγχρονες αγορές η ποιότητα είναι η μεγαλύτερη απαίτηση των πελατών και το κρίσιμο στοίχημα των επιχειρήσεων για τη κατάκτηση των αγορών. Στοχεύοντας στη παροχή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών διάφοροι διεθνείς οργανισμοί καθιέρωσαν διεθνή πρότυπα με σκοπό την προσαρμογή των επιχειρήσεων στις απαιτήσεις τους. Ένα από τα πρότυπα αυτά είναι το EN ISO 9001:2000 συστήματα διαχείρισης ποιότητας – απαιτήσεις. Στη παρούσα εργασία προσπαθούμε να διερευνήσουμε την εφαρμογή του προτύπου στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κλάδο εμπορίας και εξαγωγής οπωροκηπευτικών προϊόντων. Θα εξετάσουμε τους λόγους για τους οποίους μια επιχείρηση επιθυμεί να εφαρμόσει το πρότυπο, τις ωφέλειες που απορρέουν αλλά και τις αναγκαίες διαδικασίες για την εφαρμογή του, καθώς επίσης τη διαδικασία πιστοποίησης και τις διεργασίες που πρέπει να ακολουθήσει μια επιχείρηση προκειμένου να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του προτύπου. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζουμε το κλάδο των οπωροκηπευτικών στην Ελλάδα, την εξαγωγική του δραστηριότητα και τη θέση του στο ενδοκοινοτικό και διεθνές εμπόριο. Στο δεύτερο κεφάλαιο εξετάζουμε τους λόγους για τους οποίους μια επιχείρηση επιθυμεί να εφαρμόσει το πρότυπο, τις ωφέλειες που απορρέουν αλλά και τις αναγκαίες διαδικασίες για την εφαρμογή του. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζουμε τη διαδικασία πιστοποίησης όπως αυτή έχει καθιερωθεί από τους φορείς πιστοποίησης. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζουμε τις διεργασίες που πρέπει να ακολουθήσει μία επιχείρηση του κλάδου προκειμένου να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του προτύπου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μπάτος Παναγιώτης
Uncontrolled Keywords: Πιστοποίηση προϊόντων, Ποιοτικός έλεγχος, EN ISO 9001:2000, Επιχειρήσεις οπωροκηπευτικών
Subjects: Δ > Διεθνές εμπόριο
I > ISO 9001 Standard-Greece
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Πρώην Αυτόνομα Τμήματα > Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 25 Jun 2015 09:27
Last Modified: 08 Jul 2015 12:36
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/7444

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top