Γιάγκα, Φανή (2004) Εφαρμογή συστήματος HACCP σε νωπά & κονσερβοποιημένα ροδάκινα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap21_2004.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (697kB) |
Abstract
Στην παρακάτω μελέτη αναπτύσσεται η εφαρμογή του συστήματος HACCP για τις εταιρίες που ασχολούνται με την παραγωγή νωπών και κονσερβοποιημένων ροδάκινων. Η μελέτη ξεκινάει με την δομή της διασφάλιση του συστήματος προσδιορίζοντας την έννοια και τις απαιτήσεις του, οι οποίες θα πρέπει να πληρούν της απαιτήσεις της Κ.Υ.Α. 487/2000 (Οδηγία 93/43/ΕΟΚ), σχετικά με την υγιεινή παραγωγή και διάθεση των προϊόντων στην αγορά, την τήρηση και εφαρμογή της Πολιτικής για την Ποιότητα, Υγιεινή και Ασφάλεια της εταιρίας και επίσης την ικανοποίηση των απαιτήσεων του εκάστοτε πελάτη. Προσδιορίζει την περίοδο εισαγωγής του συστήματος HACCP σε χώρες που παρατηρήθηκαν τροφικές δηλητηριάσεις σε υψηλά ποσοστά, δίνει την έννοια και τις επτά αρχές που το καθιστούν έγκυρο σε μια εταιρία παραγωγής νωπών και κονσερβοποιημένων ροδάκινων, ορίζει τους κινδύνους, γενικά και ειδικά (φυσικούς, βιολογικούς, χημικούς) οι οποίοι αναπτύσσονται στα τρόφιμα, αλλά και την σοβαρότητα αυτών (υψηλής, μεσαίας, χαμηλής). Γίνεται επίσης, αναγνώριση των Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου, τα οποία καθορίζονται από την παραλαβή της πρώτης ύλης, μέχρι την αποθήκευση των τελικών προϊόντων σε ψυκτικούς χώρους, αλλά και την τελική κατανάλωση τους, έτσι ώστε να μπορούν να ορίζονται τα ανώτατα επιτρεπτά όρια αυτών από την Νομοθεσία.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Λαλάς Σταύρος |
Uncontrolled Keywords: | Ροδάκινα(HACCP), Υγιεινή επεξεργασίας ροδακίνων |
Subjects: | Κ > Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο Π > Ποιοτικός έλεγχος Ρ > Ροδακινιά |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 15 Mar 2015 08:01 |
Last Modified: | 01 Apr 2015 11:52 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/730 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |