Μαραντίδου, Ελένη (2012) Παρουσίαση σύγχρονης τυροκομικής μονάδας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
zp26_2012.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (18MB) |
Abstract
Η ιστορία της τυροκομίας ξεκινά πριν από 8.000 χρόνια όµως η φιλοσοφία της τυροκόµισης δεν έχει αλλάξει σηµαντικά από τότε. Όπως και οι υπόλοιπες τέχνες, έτσι και η τυροκοµία πέρασε σταδιακά από την ερασιτεχνική στην επαγγελµατική δραστηριοποίηση ενώ παράλληλα ξεκίνησαν τα πρώτα βήµατα δηµιουργίας οικογενειακών επιχειρήσεων. Οι µικρές οικογενειακές επιχειρήσεις είτε κράτησαν τον παραδοσιακό χαρακτήρα µικρού τυροκοµείου, είτε εξελίχθηκαν σε εκσυγχρονισµένες επιχειρήσεις παραγωγής τυροκοµικών προϊόντων. Η αρχικά µικρή οικογενειακή επιχείρηση Μπέλας που βρίσκεται στο νοµό Ηµαθίας, µετεξελίχθηκε µε την πάροδο των χρόνων σε µία σύγχρονη µονάδα επεξεργασίας τυριού.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κουρουσέκος Γεώργιος |
Uncontrolled Keywords: | Τυροκομία, Τυροκομική μονάδα |
Subjects: | Τ > Τυροκομία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 14 Mar 2015 20:36 |
Last Modified: | 18 Mar 2015 11:09 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/723 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |