Καραγιώργης, Γεώργιος (2012) Τυποποίηση χοίριου κρέατος και υποπροϊόντων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
zp20_2012.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (500kB) |
Abstract
Το χοιρινό κρέας και τα υποπροϊόντα του, καθώς η ζήτηση για χοιρινό κρέας όλο και αυξάνεται στην εποχή μας. Το χοιρινό κρέας το οποίο καταναλώνεται σε πολλές χώρες και είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε κατανάλωση στον κόσμο κρέατα. Η εκτροφή χορίων χρονολογείται από το 5000 π.Χ. Η ταχεία ανάπτυξη των βιομηχανιών τροφίμων και οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών για ασφαλή τρόφιμα με βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά οδήγησαν στην αύξηση του αριθμού και της συχνότητας των ελέγχων. Στα πλαίσια αυτά, ο αρχικός εμπειρικός και χωρίς κάποια συγκεκριμένη συχνότητα έλεγχος του τελικού προϊόντος αντικαταστάθηκε βαθμιαία από συστηματικούς ελέγχους που επεκτάθηκαν στις πρώτες ύλες, σε όλα τα στάδια παραγωγής, καθώς και στο τελικό προϊόν.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Μπόνος Ελευθέριος |
Uncontrolled Keywords: | Χοίρειο κρέας, Χοιρινό κρέας, Υποπροϊόντα χοίρειου κρέατος, Τυποποίηση προιόντων χοίρειου κρέατος |
Subjects: | Χ > Χοιροτροφία Κ > Κρέας Τ > Τυποποίηση |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 14 Mar 2015 18:49 |
Last Modified: | 18 Mar 2015 11:02 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/717 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |