Εφαρμογή συστήματος HACCP κατά την παραγωγή οίνου

Τσολάκου, Μαρίνα (2004) Εφαρμογή συστήματος HACCP κατά την παραγωγή οίνου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap36_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (375kB)

Abstract

H ασφάλεια των τροφίμων έχει άμεση σχέση με την υγεία του ανθρώπου άρα είναι ένα θέμα σοβαρό. Η ύπαρξη οποιασδήποτε ανεπιθύμητης ουσίας που μπορεί να οφείλεται σε χημικούς, φυσικούς ή/ και μικροβιολογικούς κινδύνους, είναι δυνατόν να καταστήσει το τρόφιμο αυτό επικίνδυνο για κατανάλωση. Γι’ αυτό και κρίνεται απαραίτητο να αναγνωριστούν όλοι αυτοί οι πιθανοί κίνδυνοι και να ελαττωθούν ή να εξαλειφθούν από την παραγωγική διαδικασία. Η ασφάλεια των τροφίμων εκτός από τους καταναλωτές έχει τεράστια σημασία κα για τους παραγωγούς. Το να μην καταφέρνει ο παραγωγός να εξασφαλίσει την ασφάλεια του προϊόντος του, μπορεί να σημαίνει τεράστιες αρνητικές οικονομικές συνέπειες που επηρεάζουν τις πωλήσεις της επιχείρησης αλλά μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε νομικές κυρώσεις από το κράτος. Για να αποφευχθούν όλα αυτά, τόσο ο παραγωγός όσο και ο καταναλωτής προσβλέπουν σε ένα σύστημα που θα εφαρμόζεται από τις επιχειρήσεις σε όλη την διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας και θα εξασφαλίζει την ασφάλεια των τροφίμων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Λαλάς Σταύρος
Uncontrolled Keywords: Οινοποίηση, Εμφιάλωση, Ασφάλεια τροφίμων, HACCP, Κρασί
Subjects: Ο > Οίνος και οινοποιία
Π > Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 14 Mar 2015 16:56
Last Modified: 18 Mar 2015 09:33
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/703

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top