Ταραμπούσκα, Βασιλική (2010) ISO 22000 HACCP. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
D109_2010.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (7MB) |
Abstract
Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί κρίσιμο ζήτημα παγκοσμίως. Ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ISO) ανέπτυξε ένα πρότυπο για την πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων, με σκοπό να επιτευχθεί διεθνής αρμονία στον τομέα των προτύπων ασφάλειας τροφίμων. Επίσης, το ISO 22000 με το να παρέχει έναν τρόπο εφαρμογής του HACCP καθ'όλο το μήκος των αλυσίδων εφοδιασμού τροφίμων, κρίνεται κατάλληλο προς εφαρμογή για όλα τα ενδιαφερόμενο μέρη στην αλυσίδα. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η παρουσίαση του νέου προτύπου ISO 22000 το οποίο αντικαθιστά το πρότυπο ΕΛΟΤ 1416 και το HACCP (HazardAnalysis & CriticalControlPoints - που σημαίνει Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου). Επίσης θα δούμε που εφαρμόζεται, τα οφέλη που έχει σε μια επιχείρηση, την ιχνηλασιμότητα με τα οφέλη και τις δυσχέρειες που έχουν οι επιχειρήσεις, και τα συστήματα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων (Σ.Δ.Α.Τ.) με την εφαρμογή του νέου προτύπου.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Αλεξανδρίδης Αναστάσιος |
Uncontrolled Keywords: | Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης, ISO 22000, HACCP, Πρότυπα ασφάλειας τροφίμων, Ιχνηλασιμότητα |
Subjects: | Π > Ποιοτικός έλεγχος Τ > Τρόφιμα - Μέτρα ασφαλείας |
Divisions: | Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 22 Jun 2015 06:30 |
Last Modified: | 22 Jun 2015 06:30 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/6717 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |