Χάρος, Νικόλαος (2013) Ποιότητα και υγιεινή αλιευμάτων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap40_2013.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (477kB) |
Abstract
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση της ποιότητας και της υγιεινής των αλιευμάτων με βάση τις υπάρχουσες κοινοτικές Οδηγίες και Κανονισμούς. Για το λόγω αυτό μελετάται η ποιοτική ταξινόμηση των αλιευμάτων βάσει της ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (εξαιρετικό, κατηγορία Α, κατηγορία Β και απαράδεκτο) και αντιπαρατίθενται τα μορφολογικά γνωρίσματα των φρέσκων και των αλλοιωμένων κατηγοριών. Στη συνέχεια αναλύονται τα τροφιμογενή παθογόνα βακτήρια και μικροοργανισμοί που προέρχονται από τα αλιεύματα και μεταδίδονται στον άνθρωπο. Καταγράφονται οι χημικοί/βιοχημικοί και μικροβιακοί δείκτες για την εύρεση των μικροοργανισμών αυτών καθώς και οι μέθοδοι με τις οποίες επιτυγχάνονται. Επίσης παρουσιάζεται ο υγειονομικός έλεγχος που πρέπει να πραγματοποιείται ώστε να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες των τροφιμογενών οργανισμών. Τέλος παρουσιάζονται οι τροφοτοξικώσεις ή τροφικές δηλητηριάσεις οι οποίες οφείλονται σε τοξίνες, οργανικούς εναπομένοντες ρύπους και βαρέα μέταλλα
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κασαπίδου Ελένη |
Uncontrolled Keywords: | Παθογόνα βακτήρια, Υγειονομικός έλεγχος αλιευμάτων, Ποιότητα τροφίμων |
Subjects: | Α > Αλιεία Ψ > Ψάρια Π > Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας Π > Ποιοτικός έλεγχος |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 12 Mar 2015 09:42 |
Last Modified: | 12 Mar 2015 09:42 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/618 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |