Η χρήση των στέμφυλων στη διατροφή κρεοπαραγωγών ορνιθίων συμβατικής εκτροφής – Ποιοτικά χαρακτηριστικά ορνίθιου κρέατος μηρού (m. biceps femoris)

Τσώτση, Δήμητρα (2013) Η χρήση των στέμφυλων στη διατροφή κρεοπαραγωγών ορνιθίων συμβατικής εκτροφής – Ποιοτικά χαρακτηριστικά ορνίθιου κρέατος μηρού (m. biceps femoris). BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap26_2013.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (899kB)

Abstract

Η εργασία πραγματεύεται την μελέτη της επίδρασης της διατροφικής προσθήκης στέμφυλων (Melίssa officinalίs L.) στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ορνίθιου κρέατος μηρού. Για το σκοπό αυτό διεξήχθη ένα πείραμα συγκριτικής διατροφής µε 320 συνολικά ορνίθια ηλικίας νεοσσού ημέρας μέχρι την ηλικία των 42 ημερών. Τα 320 ορνίθια διαμοιράστηκαν σε 4 ομάδες. Κάθε ομάδα περιλάμβανε 4 υποομάδες - επαναλήψεις των 20 ομάδων η κάθε µια. Τα ορνίθια της ομάδας - μάρτυρας λάμβαναν ως τροφή ένα τυποποιημένο σιτηρέσιο κρεοπαραγωγών ορνίθων που δεν περιείχε στέμφυλα, ενώ οι υπόλοιπες 3 ομάδες λάμβαναν το ίδιο βασικό σιτηρέσιο εμπλουτισμένο επιπλέον µε 2,5, 5 ή 10 g/kg στέμφυλα. Με το τέλος του πειράματος σε δείγμα από κάθε ομάδα πραγματοποιήθηκε προσδιορισμός της βασικής χημικής σύστασης του κρέατος, προσδιορισμός της οξειδωτικής σταθερότητας του μυϊκού ιστού του μηρού καθώς και μέτρηση του χρώματος των μυϊκού ιστού του μηρού κατά τη συντήρηση του κρέατος (4°C) για 5 ημέρες.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κασαπίδου Ελένη
Uncontrolled Keywords: Όρνιθες, Πεπτικό σύστημα, Πουλερικά, Ζωική παραγωγή, Στέμφυλα
Subjects: Κ > Κρέας
Π > Πτηνοτροφία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 12 Mar 2015 09:22
Last Modified: 01 Apr 2015 07:39
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/611

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top