Σπύρου, Χρήστος (2013) Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας για τη VIVARTIA CYPRUS. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap53_2013.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (2MB) |
Abstract
Ο όρος εφοδιαστική αλυσίδα αναφέρεται πρώτη φορά από τον πατέρα της ιστορίας Ηρόδοτο, θέλοντας να περιγράψει την ικανότητα των Περσών να εφοδιάζουν τα στρατεύματα τους τα οποία μάχονταν κατά των ελλήνων, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το έδαφος τους. Η ανάγκη για συνεχή εφοδιασμό και για απρόσκοπτη προμήθεια σε αποθέματα εμφανίστηκε από τα αρχαία χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς την Ασία, θα ήταν ανέφικτη χωρίς την διάθεση με βέλτιστο τρόπο των προμηθειών που υπήρχαν στην διάθεση τους. Ο άνθρωπος ξεκίνησε την ενασχόληση του με τη Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας (ΔΕΑ), με την έννοια αυτή που γνωρίζουμε, από το 1900 και μετά. Μεγάλη άνθηση γνώρισε κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η εξέλιξη αυτή ήταν το αποτέλεσμα των επιτακτικών αναγκών κατά τη διάρκεια του πόλεμου για συνεχείς ανεφοδιασμούς με τρόφιμα, πυρομαχικά καθώς και για την κάλυψη της οποιασδήποτε ανάγκης των στρατιωτών αλλά και συμβάλλοντας στη μαζική μεταφορά τους. Σε μεταγενέστερο στάδιο και λόγω της ανάπτυξης της πληροφορίας η διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας γνώρισε μεγάλη άνθηση και έγινε κατανοητή στις επιχείρησης, η αξία και τα σημαντικά οφέλη που προέκυπταν από την χρησιμοποίηση της.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Λοΐζου Ευστράτιος |
Uncontrolled Keywords: | Στρατηγική επιχείρησης, Τύποι γαλακτοκομικών προϊόντων |
Subjects: | Ε > Επιχειρηματικός σχεδιασμός Ε > Εφοδιαστική αλυσίδα Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 12 Mar 2015 08:10 |
Last Modified: | 04 Jun 2015 08:42 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/602 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |