Η χρήση των ενζύμων στη διατροφή των χοίρων

Στράντζιας, Γρηγόριος (2006) Η χρήση των ενζύμων στη διατροφή των χοίρων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
zp16_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Οι διαφορετικές θρεπτικές ουσίες στον πεπτικό σωλήνα των ζώων πέπτονται , με την επίδραση ενζύμων. Τα πεπτικά, όμως ένζυμα του ζωικού οργανισμού είναι δυνατόν να μην επαρκούν για μια μεγιστοποίηση της πεπτικής χρησιμοποίησης της τροφής ,ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο οργανισμός αδυνατεί να τα παράσχει. Έτσι, προέκυψε θέμα προσθήκης ενζύμων στην τροφή των ζώων για καλύτερη αξιοποίηση της τροφής τους. Τα περισσότερο χρησιμοποιούμενα στην πράξη ένζυμα είναι τα παρακάτω : 1.Πεψίνη 2.Μείγματα Ενζύμων (υπάρχει η δυνατότητα, εδώ κ 10 περίπου έτη, να προσθέτονται τα σπέρματα σιταριού ή κριθαριού στα σιτηρέσια των πτηνών και των χοίρων μέχρι 100% της προβλεπόμενης συνολικής ποσότητας των σπερμάτων των σιτηρών) 3.Φωσφατάση (φυτάση)

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γιάννενας Ηλίας
Uncontrolled Keywords: Ένζυμα ζωοτροφών, Μείγματα ενζύμων, Πεψίνη, Φωσφατάση(φυτάση), Διατροφή χοίρων
Subjects: Ζ > Ζωοτροφές
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 10 Mar 2015 12:41
Last Modified: 13 Mar 2015 07:57
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/519

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top