Στράντζιας, Γρηγόριος (2006) Η χρήση των ενζύμων στη διατροφή των χοίρων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
zp16_2006.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (3MB) |
Abstract
Οι διαφορετικές θρεπτικές ουσίες στον πεπτικό σωλήνα των ζώων πέπτονται , με την επίδραση ενζύμων. Τα πεπτικά, όμως ένζυμα του ζωικού οργανισμού είναι δυνατόν να μην επαρκούν για μια μεγιστοποίηση της πεπτικής χρησιμοποίησης της τροφής ,ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο οργανισμός αδυνατεί να τα παράσχει. Έτσι, προέκυψε θέμα προσθήκης ενζύμων στην τροφή των ζώων για καλύτερη αξιοποίηση της τροφής τους. Τα περισσότερο χρησιμοποιούμενα στην πράξη ένζυμα είναι τα παρακάτω : 1.Πεψίνη 2.Μείγματα Ενζύμων (υπάρχει η δυνατότητα, εδώ κ 10 περίπου έτη, να προσθέτονται τα σπέρματα σιταριού ή κριθαριού στα σιτηρέσια των πτηνών και των χοίρων μέχρι 100% της προβλεπόμενης συνολικής ποσότητας των σπερμάτων των σιτηρών) 3.Φωσφατάση (φυτάση)
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Γιάννενας Ηλίας |
Uncontrolled Keywords: | Ένζυμα ζωοτροφών, Μείγματα ενζύμων, Πεψίνη, Φωσφατάση(φυτάση), Διατροφή χοίρων |
Subjects: | Ζ > Ζωοτροφές |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 10 Mar 2015 12:41 |
Last Modified: | 13 Mar 2015 07:57 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/519 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |