Παραγωγή και ποιότητα βιομηχανικού γιαουρτιού

Ερνίκογλου, Μελαχροινή (2011) Παραγωγή και ποιότητα βιομηχανικού γιαουρτιού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap48_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (521kB)

Abstract

Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά υψηλής ποιότητας προϊόντων παρουσιάζει ένα πλήθος ευκαιριών στις επιχειρήσεις τροφίμων. Βέβαια ένα πλήθος παραγόντων, όπως είναι τα πρότυπα του εξοπλισμού επεξεργασίας, οι απαιτήσεις των σχετικών αρμόδιων φορέων για τήρηση των διεθνών προτύπων ποιότητας και ο επιχειρηματικός ανταγωνισμός καθιστούν τη διαδικασία παραγωγής και προώθησής τους μια ιδιαίτερα δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασία. Το βιομηχανικό γιαούρτι με το οποίο ασχολείται η συγκεκριμένη εργασία δεν αποτελεί εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα. Καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής του, εμπλέκεται ένα πλήθος παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητά του και επομένως να αποτελέσουν το κριτήριο που θα καθορίσει το κέρδος που μπορεί να προκύψει από μια τέτοια επιχείρηση. Στόχος αυτής της εργασίας είναι αφ’ ενός μεν η επισήμανση των πιθανότερων και σημαντικότερων κινδύνων που παρουσιάζονται κατά τα διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας του βιομηχανικού γιαουρτιού και αφ’ ετέρου η παρουσίαση των κριτηρίων εκείνων βάσει των οποίων γίνεται η αξιολόγηση αυτού του προϊόντος ως προς την ποιότητά του.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κασαπίδου Ελένη
Uncontrolled Keywords: HACCP, Έλεγχος ποιότητας, Βακτηριακή ζύμωση, Πήξιμο, Τυρόγαλα, Παστερίωση, Ομογενοποίηση
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 09 Mar 2015 08:00
Last Modified: 01 Apr 2015 09:40
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/477

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top