Δημητρίου, Αναστάσιος (2011) Αναλύσεις προϊόντων που περιέχουν αλκοόλη, με σκοπό την προστασία του καταναλωτή. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap58_2011.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (359kB) |
Abstract
Οι εργασίες του Γενικού Χημείου γίνονται κατά κόρον στα εργαστήρια, τα οποία είναι εφοδιασμένα με σύγχρονο εξοπλισμό. Αυτό σε συνδυασμό με το άρτια καταρτισμένο προσωπικό, κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία επίλυσης τεχνικών και επιστημονικών θεμάτων, όταν αυτά προκύπτουν. Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται καλύπτουν τα ακόλουθα αντικείμενα: τρόφιμα, αλκοολούχα και μη ποτά, πόσιμα νερά, επιφανειακά νερά, απόβλητα, χημικές ουσίες και παρασκευάσματα, καύσιμα, λιπαντικά, χρώματα, ρύπανση περιβάλλοντος, ναρκωτικά, βιομηχανικές πρώτες ύλες, πλαστικά, απορρυπαντικά, χαρτί, δέρμα, λιπάσματα, μέταλλα και κράματα.Αναφορικά για τα τρόφιμα, οι παράμετροι που εξετάζονται είναι διαφορετικές για κάθε είδος. Γενικά, ελέγχονται τα: ακρυλαμίδιο, αλλεργιογόνες ουσίες που ίσως περιέχονται, αντιοξειδωτικά, γενετικά μεταλλαγμένοι οργανισμοί, γλυκαντικές συνθετικές ύλες, ιονίζουσα ακτινοβολία, μέταλλα και μεταλλοειδή. Ακόμη, μυκοτοξίνες, αρωματικοί υδρογονάνθρακες, υπολείμματα γεωργικών φαρμάκων, φουράνιο, ωχρατοξίνη και ρυπαντές.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Νίκλης Νικόλαος |
Uncontrolled Keywords: | Γενικό Χημείο του Κράτους (Γ.Κ.Χ.), Μέθοδος ανάλυσης αλκοολούχων ποτών, Οίνος, Ζύθος, Προστασία καταναλωτή |
Subjects: | Ο > Οίνος και οινοποιία Π > Ποτά |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 09 Mar 2015 07:51 |
Last Modified: | 13 Oct 2015 08:47 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/474 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |