Ποιοτικός έλεγχος παστεριωμένου γάλακτος

Βαένα, Μαρία-Ευφροσύνη (2010) Ποιοτικός έλεγχος παστεριωμένου γάλακτος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap7_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (650kB)

Abstract

Η παρούσα μελέτη ασχολείται με τον ποιοτικό έλεγχο του παστεριωμένου γάλακτος. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στο γάλα, στην ιστορική του αναδρομή και στα συστατικά του. H ιστορία του γάλακτος είναι τόσο παλιά όσο και η εξημέρωση της κατσίκας και του προβάτου, πριν από 9.000 χρόνια. Ακολουθεί το δεύτερο κεφάλαιο όπου γίνεται μνεία στο παστεριωμένο γάλα. Με την παστερίωση σαν θερμική επεξεργασία αποβλέπουμε στις όσο το δυνατόν μικρότερες χημικές, φυσικές και οργανοληπτικές μεταβολές. Στην συνέχεια στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι εργαστηριακές αναλύσεις, που πραγματοποιήθηκαν στα εργαστήρια του τμήματος Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, του παραρτήματος Φλώρινας, του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κουντουράς Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Σκοπός της παστερίωσης, Πρωτεϊνες, Λακτόζη, Οξύτητα γάλακτος, Αλκαλική φωσφατάση, Αντιβιοτικά
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 08 Mar 2015 19:03
Last Modified: 01 Apr 2015 09:30
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/465

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top