Αϊβαλιώτης, Ευάγγελος (2010) Μέτρηση καινοτομικότητας των επιχειρήσεων της νήσου Χίου: μελέτη για την ύπαρξη cluster επιχειρήσεων στον τομέα της μαστίχας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
BS54_2010.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (5MB) |
Abstract
Στη σύγχρονη εποχή αυτό που μετράει προκειμένου μια επιχείρηση να μπορέσει να ξεχωρίσει προσφέροντας στην αγορά είτε διαφορετικά αγαθά είτε διαφορετικές υπηρεσίες, είναι η δυναμική που έχει να λαμβάνει και να αναγνωρίζει στη δομική εξέλιξη του βιομηχανικού κλάδου καθώς και τη θέση που έχει αλλά και που θα μπορούσε να αποκτήσει στο μέλλον. Στη συγκεκριμένη εργασία θα αξιολογηθούν οι καινοτόμες δράσεις βοηθούν την επιχείρηση να επηρεάσει το περιβάλλον δράσης, αλλά και πως το περιβάλλον τη παρακίνησε να βελτιωθεί και να ισχυροποιήσει τη θέση της στην αγορά. Στη παρούσα μελέτη θα δούμε πως μέσα από καινοτόμες δράσεις οι οποίες είναι απόρροια των clusters, μπορεί η μαστίχα της Χίου να γίνει ακόμα ποιο εμπορεύσιμο και ανταγωνιστικό προϊόν στη παγκόσμια αγορά.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Σαμαρά Ελπίδα |
Uncontrolled Keywords: | Καινοτομία στις επιχειρήσεις(Χίος), Cluster επιχειρήσεων, Ανταγωνιστικότητα, Μαστίχα Χίου |
Subjects: | Κ > Καινοτομία (επιχείρηση) Μ > Μαστίχα - Ελλάδα - Χίος |
Divisions: | Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Bιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 22 May 2015 06:46 |
Last Modified: | 22 Oct 2015 07:15 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/4286 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |