Βάγενου, Παναγούλα-Γαρουφαλιά (2010) Σχεδιασμός παιδικών σερβίτσιων γεύματος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
BS35_2010.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (5MB) |
Abstract
Η παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολείται με τον σχεδιασμό παιδικών σερβίτσιων γεύματος. Στην αρχή γίνεται μια σύντομη αναφορά στον ορισμό, στην ιστορική εξέλιξη των σερβίτσιων γεύματος, αλλά και σε κάθε σκεύος που το αποτελούν. Επιπλέον υπάρχουν κάποιες χρήσιμες συμβουλές για την συντήρηση και την φροντίδα τους, καθώς και κάποιους σημαντικούς τρόπους για να είναι το στρώσιμο του τραπεζιού σωστό. Στην συνέχεια γίνεται διακριτοποίηση αγοράς γενικά στα σερβίτσια γεύματος, αφού χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες: στα καθημερινά, στα επίσημα και στα παιδικά σερβίτσια γεύματος. Έτσι η διακριτοποίηση γίνεται στα μεμονωμένα σκεύη γεύματος και στα σερβίτσια. Εκτός από τα επίσημα σερβίτσια, όπου η διακριτοποίηση γίνεται με βάση το υλικό (γυαλί, πορσελάνη), αυτή η διακριτοποίηση γίνεται με τα παραπάνω, γιατί δεν μπορεί ένα επίσημο σερβίτσιο να ολοκληρωθεί με μεμονωμένα σκεύη. Έπειτα, γίνεται έρευνα αγορά στην κατηγορία των σερβίτσιων που ασχολείται η πτυχιακή εργασία, δηλαδή στα παιδικά σερβίτσια γεύματος. Η έρευνα αγοράς και οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν παραπάνω αποτελούν την αρχή για τον σχεδιασμό των παιδικών σερβίτσιων. Έτσι με βάση τα παραπάνω σχεδιάστηκαν τέσσερα παιδικά σερβίτσια.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κυράτσης Παναγιώτης |
Uncontrolled Keywords: | Βιομηχανικός σχεδιασμός, Παιδικά σερβίτσια γεύματος, Κατηγορίες σερβιτσιών |
Subjects: | Σ > Σχέδιο, Βιομηχανικό |
Divisions: | Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Bιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 21 May 2015 16:50 |
Last Modified: | 21 May 2015 16:50 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/4277 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |