Η στάση των καταναλωτών ως προς τα συστήματα διασφάλισης της ποιότητας HACCP και ISO 9001:2000 = Consumers’ attitude about quality assurance systems, HACCP and ISO 9001:2000

Καρακάση–Φεστερίδου, Άννα (2010) Η στάση των καταναλωτών ως προς τα συστήματα διασφάλισης της ποιότητας HACCP και ISO 9001:2000 = Consumers’ attitude about quality assurance systems, HACCP and ISO 9001:2000. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap11_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (8MB)

Abstract

Στην εργασία μέσω της χρήσης ερωτηματολογίων επιχειρείται μια προσπάθεια καταγραφής των απόψεων των καταναλωτών ως προς τους τρόπους με τους οποίους μια επιχείρηση διασφαλίζει την ποιότητα στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της και συγκεκριμένα μέσω των συστημάτων HACCP και ISO 9001:2000. Ποιοι είναι δηλαδή οι παράγοντες εκείνοι που επηρεάζουν τους επιχειρηματίες σχετικά με την εφαρμογή και διασφάλισης ποιότητας με συστήματα HACCP και ISO 9001:2000 αλλά και τους καταναλωτές στην απόφαση τους για αγορά κάποιων αγαθών και πως οδηγούνται σε αυτές τις αποφάσεις. Tο σύστημα HACCP ή διαφορετικά Ανάλυση Κινδύνων - Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου, θεωρείται ένα εξειδικευμένο σύστημα Ελέγχου για τα τρόφιμα και αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Το σύστημα HACCP είναι υποχρεωτικό σύμφωνα βέβαια με την οδηγία 93/43 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η οποία έχει ενσωματωθεί στην Εθνική Νομοθεσία με την Κ.Υ.Α. 487/ΦΕΚ Β/1219/4.10.2000.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Χατζηθεοδωρίδης Φώτιος
Uncontrolled Keywords: HACCP, Ποιότητα Προϊόντος, Οργανισμός Τυποποίησης – Πιστοποίησης, Quality Management and Quality System Elements -Guidelines, Προστασία καταναλωτή
Subjects: Κ > Καταναλωτές - Ευρωπαϊκή Ένωση - Προστασία
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 07 Mar 2015 07:59
Last Modified: 29 Oct 2015 07:54
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/396

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top