Η συμπεριφορά των καταναλωτών απέναντι στα γαλακτοκομικά προϊόντα = The behaviour of the consumer towards dairy products

Γουργιώτη, Όλγα (2010) Η συμπεριφορά των καταναλωτών απέναντι στα γαλακτοκομικά προϊόντα = The behaviour of the consumer towards dairy products. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap6_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Η ανάπτυξη της αγοράς των γαλακτοκομικών προϊόντων, αποδίδεται στην στροφή του καταναλωτικού κοινού προς τα προϊόντα υγιεινής διατροφής, καθώς και στις τεχνολογικές εξελίξεις και τις μεγάλες επενδύσεις των επιχειρήσεων στην έρευνα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς νέα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, προσαρμοσμένα στις ανάγκες «νέων καταναλωτών». Η βιομηχανία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, που αντιπροσωπεύει το 15% του συνόλου. Οι γαλακτοβιομηχανίες κατάφεραν να βελτιώσουν κατά πολύ την εικόνα τους και να βελτιώσουν την υποδομή τους που θα τους επιτρέψει να αντεπεξέλθουν στον ισχυρό ανταγωνισμό. Στόχος της παρακάτω πτυχιακής εργασίας είναι να αναλύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συμπεριφορά των καταναλωτών απέναντι στα γαλακτοκομικά προϊόντα και πως αυτή επηρεάζεται. Η εργασία αποτελείται από τρία κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο κάνει λόγο γενικά για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα είδη αυτών και τα μη γαλακτοκομικά προϊόντα και αναλύει την εγχώρια ζήτηση και προσφορά αυτών. Το δεύτερο κεφάλαιο αναλύει τον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας και παρουσιάζει πέντε μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες της Ελλάδας. Το δεύτερο κεφάλαιο αναλύει τον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας και παρουσιάζει πέντε μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες της Ελλάδας. Το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο εξετάζει τη συμπεριφορά των καταναλωτών απέναντι στα γαλακτοκομικά προϊόντα, το μάρκετινγκ, τα είδη των καταναλωτών και τους παράγοντες που επηρεάζουντης απόφασή τους

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Λοΐζου Ευστράτιος
Uncontrolled Keywords: Γαλακτοκομικά προϊόντα, Γαλακτοβιομηχανίες, Παραγωγή των προϊόντων, Αποστειρωμένο γάλα, Συμπυκνωμένο γάλα, Γάλα μακράς διάρκειας, HACCP
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Κ > Καταναλωτές - Προστασία
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 06 Mar 2015 16:24
Last Modified: 23 Oct 2015 07:52
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/381

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top