Τσερκέζης, Στέφανος (2012) Το αιγοπρόβειο γάλα: χημική σύσταση, φυσικοχημικές ιδιότητες και παράγωγα προϊόντα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap13_2012.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (2MB) |
Abstract
Η εργασία ουσιαστικά χωρίζεται σε τρεις επιμέρους θεματολογίες, εκ των οποίων η πρώτη αφορά την χημική σύσταση του γάλακτος, η δεύτερη τις φυσικοχημικές του ιδιότητες και τέλος τα παραγόμενα προϊόντα από τη χρήση του αιγοπρόβειου γάλακτος. Στην αρχή της εργασίας παρατίθενται κάποια ιστορικά στοιχεία καθώς και ορισμοί το γάλακτος. Στο πρώτο κεφάλαιο εξετάζεται η χημική σύσταση του αιγοπρόβειου γάλακτος οπού θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος καθώς επίσης την θρεπτική αξία των παραγόμενων προϊόντων και την επίδραση των τεχνολογικών παραγόντων στην παραγωγική διαδικασία. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας παρουσιάζονται οι φυσικοχημικές ιδιότητες του αιγοπρόβειου γάλακτος οι οποίες διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος του ζώου και επηρεάζονται σημαντικά από τα τοπικιστικά χαρακτηριστικά.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Κώδικας Τροφίμων και Ποτών, Φυσικοχημικές ιδιότητες, Βούτυρο, Γιαούρτι, Τυροκομικά προϊόντα |
Subjects: | Α > Αιγοπρόβατα - Διατροφή και ζωοτροφές Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 06 Mar 2015 09:29 |
Last Modified: | 12 Oct 2015 06:56 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/366 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |