Καραφωτιάς, Κωνσταντίνος (2012) Τεχνολογία και ποιότητα αλλαντικών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap47_2012.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (12MB) |
Abstract
Η χρήση των αλλαντικών ως μεταποιημένα προϊόντα κρέατος ή ως ένα συστατικό της διατροφής έχει αναγνωριστεί σε διαφορετικές ποικιλίες προϊόντων και διαφορετικούς πολιτισμούς του κόσμου εδώ και πολλούς αιώνες. Σε πολλές κοινωνίες η κατανάλωση αλλαντικών έχει βάσεις στην παράδοση των λαών (Γερμανία, Αγγλία, Ηνωμένες Πολιτείες κ.λπ. ) και αυτά θα συνεχίσουν να είναι δημοφιλή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βασικό πλεονέκτημα των αλλαντικών σε σχέση με το κρέας από το οποίο προέρχονται είναι η διατήρηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λόγω των διαφόρων καρυκευμάτων, η χαμηλότερη τιμή της πλειοψηφίας των προϊόντων σε σχέση με το κρέας από το οποίο προέρχονται, ο μικρότερος χρόνος προετοιμασίας ενός γεύματος και η μικρή απώλεια θρεπτικών συστατικών κατά την μεταποίηση του κρέατος. Η παρούσα πτυχιακή εργασία μου με τίτλο «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ» βοηθά στην πληρέστερη κατανόηση της έννοιας των αλλαντικών και τον διατροφικό τους ρόλο.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κασαπίδου Ελένη |
Uncontrolled Keywords: | Αλλαντικά, Ποιοτικός έλεγχος, Τεχνολογία παρασκευής κρεατομάζας, Διατροφική αξία αλλαντικών |
Subjects: | Α > Αλλαντικά - Βιομηχανία και εμπόριο Π > Ποιοτικές προδιαγραφές Τ > Τροφή, Βιομηχανία και εμπόριο |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 05 Mar 2015 09:06 |
Last Modified: | 17 Jun 2015 09:35 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/320 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |