Αθανασιάδου, Ελένη (2012) Παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία της Ελληνικής ρετσίνας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap10_2012.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (8MB) |
Abstract
Η ποιοτική παραγωγή της ρετσίνας αποκτά ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην πολιτική διεύρυνσης του μεριδίου της στην ελληνική και ξένη αγορά. Η εφαρμογή των κανονισμών για την ποιότητα του προϊόντος, από τον αμπελώνα μέχρι την εμφιάλωσή του, η ανάδειξη της τοπικής γνώσης, του πολιτιστικού μας πλούτου και ο εκσυγχρονισμός των οινοποιείων φαίνεται να είναι οι σημαντικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην αποκατάσταση της φήμης της ρετσίνας. Σε αυτήν την εργασία, παρουσιάζεται η διαδικασία παραγωγής και τυποποίησης της ρετσίνας ενώ εξετάζονται οι συνθήκες βάσει των οποίων, η Ελλάδα οδηγήθηκε σε χαμηλά επίπεδα παραγωγής οίνου και εξαγωγών, παρότι διαθέτει μεγάλη ιστορία και εμπειρία στην αμπελουργία και στην οινοποιία. Μετά από έρευνα στην υπάρχουσα βιβλιογραφία, παραθέτονται επίσης, η κατάσταση της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας, η επίδραση της κοινοτικής πολιτικής στη σημαντική μείωση καλλιεργειών, αλλά και την συμβολή της στην ανάπτυξη του κλάδου.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Τσακίρης Ιωάννης |
Uncontrolled Keywords: | Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), Αμπέλι, Σταφύλι, Οινοποιία, Ρετσίνα |
Subjects: | Α > Αγροτικά προϊόντα Π > Ποτά |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 05 Mar 2015 07:41 |
Last Modified: | 06 Apr 2015 09:58 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/307 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |