Στεφανίδης, Ιωάννης (2014) Ποιοτικός έλεγχος τυριού φέτα που πωλείται επί ζυγίω. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap7_2014.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (11MB) |
Abstract
Ο ποιοτικός έλεγχος είναι ένα από τα βασικότερα στάδια στην παραγωγική διαδικασία Φέτας. Η μέτρηση των βασικών χαρακτηριστικών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για την παραγωγή ποιοτικού και ανταγωνιστικού τυριού. Η τυροκομία στην Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια θεωρείται ιερή και η ανάπτυξή της είναι πολύ μεγάλη και γι’ αυτό κατέχει σημαντική θέση στον ευρύτερο κλάδο των γαλακτοκομικών ειδών. Τα τυριά και ιδιαίτερα η Φέτα αποτελούν βασικό είδος διατροφής αλλά και συγχρόνως είναι πολύ αγαπητά στους έλληνες καταναλωτές, οι οποίοι κατέχουν τη δεύτερη θέση ετήσιας κατανάλωσης τυροκομικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τα τυροκομεία και τις μεγάλες γαλακτοκομικές επιχειρήσεις, η Φέτα είναι το πιο γνωστό Ελληνικό τυρί στις διεθνείς αγορές και συνεπώς αυτό παρουσιάζει τις καλύτερες προοπτικές για τις εξαγωγικές προσπάθειες των γαλακτοκομικών επιχειρήσεων. Για αυτό το οι Ελληνικές επιχειρήσεις προσπαθούν να προστατεύσουν τη Φέτα τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κουντουράς Κωνσταντίνος |
Uncontrolled Keywords: | Επί ζυγίω (χύμα), Τυροκομία, Αιγοπρόβειο γάλα, Γαλακτοβιομηχανία |
Subjects: | Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο Π > Ποιοτικές προδιαγραφές |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 04 Mar 2015 15:39 |
Last Modified: | 01 Apr 2015 10:00 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/303 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |