Αγοράκης, Σταύρος (2009) Προαπαιτούμενα ενός συστήματος HACCP = Lenght of system HACCP. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap106_2009.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (667kB) |
Abstract
Η τροφή είναι το σημαντικότερο μέλημα του άνθρωπο. Από την ύπαρξη του ακόμα καθημερινά αγωνιούσε για την εύρεση τροφής. Με την εξέλιξη του, εξελίχθηκε και η τροφή. Σήμερα ο καθένας θέλει το τρόφιμο που θα μπει στο σπίτι του να είναι ασφαλές και υγιεινό. Αυτό επιδιώκουν και οι επιχειρήσεις, εργοστάσια, εταιρίες, μονάδες που ασχολούνται με τα τρόφιμα. Στην εργασία θα γίνει προσπάθεια να κατανοηθεί το πώς επιτυγχάνεται η παραγωγή ενός ασφαλές τροφίμου με τη βοήθεια του HACCP, ένα συστήματα που εφαρμόζεται στις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες τροφίμων για την εξασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων. Το σύστημα HACCP προσεγγίζει τη μικροβιολογική επικινδυνότητα των τροφίμων και προσπαθεί να την αντιμετωπίσει με συγκεκριμένες διαδικασίες. Οι τρεις κατηγορίες των κινδύνων είναι οι: χημικοί, φυσικοί, βιολογικοί.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κουντουράς Κωνσταντίνος |
Uncontrolled Keywords: | HACCP, Εστιατόρια (Υγιεινή), Χώροι μαζικής εστίασης, Κίνδυνοι στα τρόφιμα |
Subjects: | Α > Ασφάλεια τροφίμων Π > Ποιοτικός έλεγχος Τ > Τροφή, Βιομηχανία και εμπόριο |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 02 Mar 2015 09:34 |
Last Modified: | 09 Nov 2015 09:19 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/255 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |