Παραγωγή και ποιότητα μελιού

Κοτινάς, Οδυσσέας (2008) Παραγωγή και ποιότητα μελιού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap6_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (10MB)

Abstract

Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να μελετήσει δεδομένα σχετικά με την παραγωγή και την ποιότητα του μελιού. Για το σκοπό αυτό εξηγήθηκε καταρχήν ο ρόλος και η λειτουργία των μελισσών σε μια κυψέλη. Κατόπιν ορίστηκε το προϊόν μέλι και αναφέρθηκαν οι παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγή του καθώς επίσης και διάφορα είδη του. Αναλύθηκε διεξοδικά η χημική του σύσταση και εξηγήθηκαν οι ευεργετικές του ιδιότητες, ως συνέπεια των συστατικών του. Στη συνέχεια περιγράφηκε ο τρύγος του μελιού και διάφορες μέθοδοι παραλαβής του από τις κυψέλες. Τέλος, δόθηκαν τα αναγκαία κριτήρια που επηρεάζουν την ποιότητα του μελιού και το νομικό πλαίσιο που διέπει την παραγωγή και διαφύλαξή του ως προϊόν.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Μέλι, Είδη μελιού, Μέλισσες, Ιδιότητες μελιού, Παράγωγα προϊόντα μελιού
Subjects: Μ > Μελισσοκομία
Μ > Μελισσοκομικά προϊόντα - Θεραπευτική χρήση
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 02 Mar 2015 08:59
Last Modified: 14 Nov 2015 08:11
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/252

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top