Παραγωγή, ποιότητα και διατροφική αξία της μπύρας

Κουρτέση, Ειρήνη (2006) Παραγωγή, ποιότητα και διατροφική αξία της μπύρας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap26_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Ζύθος, κοινώς μπύρα, ονομάζεται το αρωματικό και αφρώδες ποτό με μικρή περιεκτικότητα σε οινόπνευμα και με γεύση πικρής χούμελης, που παρασκευάζεται από την αλκοολική ζύμωση του ζυθογλεύκους που προέρχεται είτε μόνο από βύνη κριθαριού, είτε από βύνη κριθής και άλλες αμυλούχες ύλες ή εκχυλισμάτων αυτών ή από ζάχαρα, με προσθήκη λυκίσκου και νερού. Η μπύρα εκτός της αλκοόλης, του ανθρακικού οξέος και ορισμένης ποσότητας μη ζυμώσιμων υλών, περιέχει ακόμη και μικρές ποσότητες ζυμώσιμων υλών. Για την παρασκευή διάφορων ειδών μπύρας επιτρέπονται σε ορισμένες χώρες και η χρησιμοποίηση αντί της βύνης (από κριθάρι), καθαρού καλαμοσάκχαρου (από σακχαροκάλαμο ή τεύτλα) ή βυνοσακχάρου ή και αμυλοσακχάρου. Η ονομασία <<ζύθος>> όπως και η λέξη <<ζύμη>> και <<ζυμίτης>> προέρχεται πιθανός από το ελληνικό <<ζέω>> το οποίο σημαίνει όχι μόνο <<βράζω>> αλλά και <<αναβράζω>> <<φουσκώνω>>.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Διατροφική αξία μπύρας, Παρασκευή μπύρας, Βύνη, Μπύρα, Ποτά,
Subjects: Μ > Μπύρα, Βιομηχανία της - Ελλάδα - Έρευνα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 01 Mar 2015 18:44
Last Modified: 01 Apr 2015 07:22
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/235

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top