Πολυχρονίου, Βασίλειος (2011) Αυτόματος φούρνος παραγωγής αρτοσκευασμάτων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
H57_2011.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (3MB) |
Abstract
Στην εργασία αυτή γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί μια διαδικασία που αφορά την αυτόματη παραγωγή άρτου και αρτοσκευασμάτων. Με την αρτοποίηση, μετατρέπουμε το αλεύρι σε μια επιθυμητή εύπεπτη, εύγεστη τροφή: το ψωμί. Πολλές φορές η καλή ποιότητα του ψωμιού κρίνεται από τον καταναλωτή με βάση τη σωστή διόγκωση. Εκτός των πρωτων υλών και κατά κύριο λόγο τη δύναμη του αλεύρου, τη συνάρτηση δηλαδή της ποιότητας και της ποσότητας της γλουτένης σημαντικότερο ρόλο αποτελεί η τεχνική μεθοδολία αρτοποίησης. Για να επιτευχθούν οι κατάλληλες συνθήκες αρτοποίησης πρέπει να έχουμε καλή ποιότητα και ποσότητα πρωτεϊνών που με ενυδάτωση να δίνουν γλουτένη με καλή αντοχή ελαστικότητα και σταθερότητα.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κάρμαλης Ιωάννης |
Uncontrolled Keywords: | Ψωμί, Φούρνος κυκλοφορίας αέρος, Φούρνος ταχείας κατάψυξης, Μηχανήματα αρτοποιίας, Τμήματα αυτοματισμού, Γλουτένη |
Subjects: | Α > Αυτοματισμός Α > Αρτοποιία |
Divisions: | Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 20 Apr 2015 06:55 |
Last Modified: | 20 Apr 2015 06:55 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/2247 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |