Το μανιτάρι: παραγωγή, εμπορία και είδη

Δημαδάμα, Σουλτάνα (2006) Το μανιτάρι: παραγωγή, εμπορία και είδη. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap79_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (776kB)

Abstract

Η καλλιέργεια του μανιταριού παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της υψηλής θρεπτικής αξίας και της ολοένα αυξανόμενης κατανάλωσης του, παγκοσμίως και στην Ελλάδα ειδικότερα. Η θρεπτική αξία των μανιταριών είναι μεγάλη, περιέχουν λίγες θερμίδες, καθόλου χοληστερόλη, επιπλέον περιέχουν ουσίες που μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες στη θεραπεία και πρόληψη σοβαρών ασθενειών. Η κατανάλωση μανιταριού στη χώρα μας υπολογίζεται σε περίπου 1Kg/κεφαλή /έτος, ενώ στην Ευρώπη φτάνει τα 2 Kg. Χάρη στην υψηλή ζήτηση που διαμορφώνεται στις χώρες με ανεπτυγμένη οικονομία, οι προοπτικές για περαιτέρω αύξηση του όγκου των διακινούμενων μανιταριών είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές. Η εργασία αυτή, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πτυχιακής διατριβής, διαπραγματεύεται τους τομείς που αφορούν την καλλιέργεια, την εμπορία, την κατανάλωση, την παραγωγή και τα είδη των μανιταριών.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Μανιτάρι, Kαλλιέργεια μανιταριών, Θρεπτική αξία μανιταριών, Εμπορία μανιταριών
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 01 Mar 2015 08:30
Last Modified: 10 Mar 2015 08:39
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/222

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top