Δημαδάμα, Σουλτάνα (2006) Το μανιτάρι: παραγωγή, εμπορία και είδη. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap79_2006.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (776kB) |
Abstract
Η καλλιέργεια του μανιταριού παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της υψηλής θρεπτικής αξίας και της ολοένα αυξανόμενης κατανάλωσης του, παγκοσμίως και στην Ελλάδα ειδικότερα. Η θρεπτική αξία των μανιταριών είναι μεγάλη, περιέχουν λίγες θερμίδες, καθόλου χοληστερόλη, επιπλέον περιέχουν ουσίες που μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες στη θεραπεία και πρόληψη σοβαρών ασθενειών. Η κατανάλωση μανιταριού στη χώρα μας υπολογίζεται σε περίπου 1Kg/κεφαλή /έτος, ενώ στην Ευρώπη φτάνει τα 2 Kg. Χάρη στην υψηλή ζήτηση που διαμορφώνεται στις χώρες με ανεπτυγμένη οικονομία, οι προοπτικές για περαιτέρω αύξηση του όγκου των διακινούμενων μανιταριών είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές. Η εργασία αυτή, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πτυχιακής διατριβής, διαπραγματεύεται τους τομείς που αφορούν την καλλιέργεια, την εμπορία, την κατανάλωση, την παραγωγή και τα είδη των μανιταριών.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Μανιτάρι, Kαλλιέργεια μανιταριών, Θρεπτική αξία μανιταριών, Εμπορία μανιταριών |
Subjects: | Α > Αγροτικά προϊόντα |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 01 Mar 2015 08:30 |
Last Modified: | 10 Mar 2015 08:39 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/222 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |