Αγγελαδάκη, Νεκταρία (2006) Βιολογικό κρασί διαφορές μεταξύ βιολογικής και συμβατικής καλλιέργειας οινοποιήσεων σταφυλιών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap89_2006.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (495kB) |
Abstract
Στην εργασία αυτή με θέμα « βιολογικά κρασιά – διαφορές μεταξύ βιολογικής και συμβατικής καλλιέργειας οινοποιήσιμων σταφυλιών » γίνεται προσπάθεια περιγραφής όλων των κρίκων της αλυσίδας που οδηγούν στην παραγωγή βιολογικού κρασιού. Η περιγραφή ξεκινά από τους προβληματισμούς που ώθησαν εδώ και πολλά χρόνια ομάδες ανθρώπων να εναντιωθούν στην συμβατική καλλιέργεια και να προτείνουν κάτι το διαφορετικό υιοθετώντας τεχνικές φιλικές για το περιβάλλον και την υγεία των καταναλωτών. Στην εργασία αυτή μελετάται η ιστορική εξέλιξη της βιολογικής καλλιέργειας και γίνεται αναφορά στη κοινοτική και εθνική νομοθεσία που την διέπει. Περιγράφονται επίσης οι διαφορές μεταξύ βιολογικής, συμβατικής και ολοκληρωμένης καλλιέργειας.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Αμπέλι, Σταφύλι, Βιολογικά τρόφιμα, Φρούτα |
Subjects: | Α > Αμπέλια - Βιολογική γεωργία Β > Βιολογική γεωργία Ο > Οίνος και οινοποιία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 28 Feb 2015 16:38 |
Last Modified: | 31 Mar 2015 06:29 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/204 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |